Winkelwagen

Veelgestelde vragen over sekspoppen

Sekspoppen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden, maar het zijn nog steeds niet alledaagse producten. Het is daardoor begrijpelijk dat er nog veel vragen zijn over sekspoppen, of sexdolls. In deze FAQ beantwoorden de meestgestelde vragen over sekspoppen.

Sekspoppen zijn levensgrote poppen die het menselijk lichaam nabootsen. Ze zijn ontworpen om seksuele interactie te simuleren. Ze worden meestal gemaakt van siliconen of TPE (thermoplastisch elastomeer) en hebben een intern skelet waarmee ze verschillende posities kan aannemen. Sekspoppen kunnen variëren in uiterlijk, grootte en functionaliteit en kunnen worden gebruikt door zowel mannen als vrouwen.

Sekspoppen worden meestal gemaakt van siliconen of TPE (thermoplastisch elastomeer) materialen die veilig zijn voor menselijk gebruik. Het productieproces begint over het algemeen met het maken van een mal van het menselijk lichaam, die vervolgens wordt gevuld met het gekozen materiaal. Het materiaal wordt vervolgens uitgehard en de pop wordt geassembleerd met een intern skelet. De pop wordt doorgaans handmatig afgewerkt met haar, ogen en andere details om zo realistisch mogelijk te lijken.

Over het algemeen zijn duurdere sekspoppen van hogere kwaliteit dan goedkopere sekspoppen. Duurdere poppen worden vaak gemaakt van hoogwaardige materialen zoals siliconen of betere versies TPE, wat zorgt voor een realistischer gevoel en duurzaamheid. Bovendien hebben duurdere poppen vaak een geavanceerd intern skelet en kunnen ze verschillende posities aannemen, terwijl goedkopere poppen vaak minder flexibel zijn. Duurdere poppen kunnen ook meer gedetailleerde kenmerken hebben, zoals gelaatstrekken, ogen en haren, waardoor ze nog realistischer lijken. Hoewel het misschien verleidelijk is om te besparen op een goedkopere pop, kan de kwaliteit en duurzaamheid van duurdere poppen de investering zeker waard maken.

Lees meer over de verschillen tussen goedkope- en dure sekspoppen op de volgende pagina:

 • Het verschil tussen een goedkope- en dure sekspop

Ja, sommige fabrikanten bieden de mogelijkheid om sekspoppen op maat te laten maken. Dit houdt in dat je de pop volledig kunt aanpassen aan jouw specifieke wensen en voorkeuren, zoals de lengte, het gewicht, de huidskleur, het haartype en andere lichaamskenmerken. Dit kan echter duurder zijn dan het kopen van een standaard pop, en het kan ook langer duren om de pop te produceren en te leveren. Daarnaast is het goed om te weten dat een sekspop op maat minder uitvoerig is getest als een standaard model. De kwaliteit van een maatwerk model is daarom vaak minder goed dan bij standaard modellen.

DutchDoll levert geen maatwerkmodellen omdat we de kwaliteit van elke pop willen optimaliseren en omdat ons streven is de prijs laag te houden.

Als er wordt gekozen voor een merk dat zich aan de richtlijnen houdt, zijn sekspoppen veilig om te gebruiken. Het is belangrijk dat een fabrikant veilige en niet-toxische materialen gebruikt, zoals medisch siliconen of TPE. 

Daarbij is het ook van belang dat de fabrikant hier geen toxische materialen aan toevoegt, zoals bepaalde oplosmiddelen. De richtlijnen hiervoor verschillen per land en daarom is ons advies om altijd bij een Europese leverancier te kopen die kan aantonen dat hun producten zijn getest op veiligheid en geschiktheid voor menselijk gebruik.

Het is ook belangrijk om sekspoppen te onderhouden door ze regelmatig schoon te maken en te desinfecteren om de groei van bacteriën en andere ziekteverwekkers te voorkomen. Verder is het belangrijk om de pop niet te overbelasten door hem in onnatuurlijke posities te forceren en om altijd voorzichtig te zijn zodat de pop niet beschadigd raakt.

 

Als een sekspop regelmatig wordt schoongemaakt en gedesinfecteerd, is het onwaarschijnlijk dat deze ziektes kan overdragen. Sekspoppen die zijn gemaakt van veilige en niet-toxische materialen zoals medische siliconen of TPE, kunnen veilig worden gebruikt door mensen zonder gezondheidsrisico’s, zolang ze worden onderhouden volgens de instructies van de fabrikant en worden schoongemaakt en gedesinfecteerd voor en na elk gebruik. Het is belangrijk om te onthouden dat als je een sekspop deelt met iemand anders, er wel risico’s op overdracht van ziekten zijn. Daarom is het belangrijk om altijd een nieuwe condoom te gebruiken als je van plan bent om de pop te delen met een andere persoon.

Als je een sekspop huurt, is het ook altijd aan te raden om een condoom te gebruiken omdat je niet zeker weet of de gebruiker voor je hem goed heeft gedesinfecteerd.

TPE (thermoplastisch elastomeer) en siliconen zijn beide materialen die vaak worden gebruikt om sekspoppen te maken. Het belangrijkste verschil tussen de twee is dat TPE zachter en flexibeler is dan siliconen, wat het een realistischer gevoel geeft. TPE is ook iets poreuzer dan siliconen, wat betekent dat het meer vuil en bacteriën kan opnemen als het niet goed wordt schoongemaakt. Siliconen is daarentegen duurzamer en gemakkelijker schoon te maken dan TPE, en het is niet-poreus, waardoor het minder gevoelig is voor vuil en bacteriën.

Doordat siliconenpoppen vaak relatief hard zijn, is het mogelijk om het gezicht fraaier te ’tekenen’ met behulp van make-up. Dat ziet er erg mooi uit op foto’s. Het nadeel is dat het er in werkelijkheid wat onnatuurlijk uitziet en dat door de hardheid, de mond anus en vagina vaak minder goed bruikbaar zijn.

Ja, sekspoppen kunnen geschikt zijn voor mensen met zowel psychische als fysieke beperkingen. Sekspoppen worden regelmatig aangeschaft door- en voor mensen met psychische aandoeningen zoals autisme of angststoornissen en die het moeilijk vinden om relaties aan te gaan met andere mensen. 

Voor mensen met een fysieke beperking kunnen sekspoppen ook geschikt zijn. Let er alleen wel op dat sekspoppen redelijk zwaar zijn en soms lastig te verplaatsen.

Ja, het is zeker mogelijk om sekspoppen te huren in plaats van ze te kopen. Er bestaan enkele verhuurbedrijven specifiek voor sekspoppen. Het is zowel mogelijk een de pop bij jou te laten bezorgen, als gebruik te maken van een pop op locatie.

DutchDoll biedt zelf niet de mogelijkheid voor verhuur, maar we leveren aan diverse verhuurbedrijven. Je kunt gerust met ons contact opnemen als je advies zoekt over een betrouwbaar verhuurbedrijf.

Het onderhouden van je sekspop is belangrijk om de levensduur van de pop te verlengen en ervoor te zorgen dat deze veilig en hygiënisch blijft om te gebruiken. Hier zijn enkele algemene tips voor het onderhoud van een sekspop:

 1. Reinig je sekspop regelmatig. Gebruik een milde zeep en lauwwarm water om de buitenkant van de pop schoon te maken. Zorg ervoor dat je de binnenkant van de pop ook schoonmaakt.

 2. Droog je sekspop volledig af voordat je hem opbergt. Gebruik een zachte handdoek om de pop droog te deppen en laat hem daarna op een goed geventileerde plaats staan om volledig te drogen. De binnenkant kun je afdrogen met behulp van een microvezeldoek.

 3. Poeder de pop met talkpoeder. Dit kan helpen om de huid van de pop zacht en glad te houden. Bij oudere modellen was deze stap noodzakelijk na elk gebruik. Bij nieuwe modellen van DutchDoll adviseren we dit alleen nog te doen als je merkt dat de huid wat plakkerig of droog wordt.

 4. Vermijd direct zonlicht en hittebronnen. Blootstelling aan direct zonlicht of warmtebronnen kan de huid van de pop beschadigen.

 5. Gebruik een condoom. Dit kan helpen om de pop schoon te houden.

 6. Volg de instructies van de fabrikant voor het onderhoud van je specifieke sekspop. Elk type sekspop kan verschillende onderhoudsinstructies hebben, afhankelijk van het materiaal en de constructie. Raadpleeg daarom altijd de instructies van de fabrikant voor specifieke aanbevelingen.

Door deze tips op te volgen, kun je ervoor zorgen dat je sekspop veilig en hygiënisch blijft om te gebruiken en dat hij langer meegaat.

Ja, het gebruik van glijmiddel is sterk aanbevolen . Een sekspop wordt niet vanzelf vochtig zoals een echte vrouw, waardoor het zonder glijmiddel wat stroef aan kan voelen. Het is bij TPE- en siliconen sekspoppen belangrijk om een glijmiddel op waterbasis te gebruiken. Glijmiddellen op siliconenbasis kunnen het TPE- en siliconen aantasten.

De prijs van een sekspop is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit de grootte van de pop, de mate van realisme en de merknaam. 

Over het algemeen kunnen sekspoppen variëren in prijs van enkele honderden euro’s tot duizenden euro’s. De goedkoopste sekspoppen zijn meestal gemaakt van goedkopere materialen en hebben beperkte functies, terwijl de duurdere modellen, zoals die van DutchDoll, gemaakt zijn van hoogwaardig TPE.

De goedkoopste sekspoppen koop je vanaf ongeveer € 500, terwijl de duurdere modellen soms wel tienduizend euro kosten.

Op afbeeldingen is het verschil in prijs vaak niet waar te nemen, maar in de praktijk zul je de verschillen wel zien en voelen. Het is daarom altijd aan te bevelen om een pop eerst in een winkel te bekijken en onafhankelijke reviews te lezen, voordat je overgaat op de aanschaf.

De levensduur van een sekspop hangt af van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van het materiaal, de frequentie en intensiteit van het gebruik, en de mate van onderhoud en zorg die wordt gegeven aan de pop. Over het algemeen kunnen sekspoppen enkele jaren meegaan als ze goed worden verzorgd en onderhouden, maar de levensduur kan worden verkort als de pop vaak wordt gebruikt, niet goed wordt gereinigd of blootgesteld wordt aan extreme temperaturen of vochtigheid. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen voor het onderhouden en verzorgen van de sekspop en deze regelmatig schoon te maken en te bewaren op een koele, droge plaats, uit de buurt van direct zonlicht en vocht.

Of een sekspop kan worden gerepareerd, hangt af van de aard en omvang van de schade. Kleinere problemen zoals scheuren of gaatjes in het materiaal kunnen vaak worden gerepareerd met speciale TPE- of siliconenlijm, terwijl grotere problemen zoals ernstige scheuren of structurele schade wellicht niet kunnen worden gerepareerd. Als de schade onder de garantie van de fabrikant valt, kan deze mogelijk kosteloos worden gerepareerd of vervangen. In andere gevallen kan het nodig zijn om de pop naar een professionele reparatiewerkplaats te brengen, hoewel dit mogelijk duur kan zijn. Het is daarom belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen voor het onderhouden en gebruiken van de sekspop om schade te minimaliseren en de levensduur van de pop te verlengen.

Er is enig bewijs dat sekspoppen kunnen helpen bij het verminderen van seksuele problemen, vooral bij mannen met erectiestoornissen, vroegtijdige ejaculatie of angst voor seksuele intimiteit. Het gebruik van een sekspop kan deze mannen helpen om zich op hun gemak te voelen bij het experimenteren met verschillende seksuele posities en technieken, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over het presteren of het voldoen aan de wensen van een partner. Bovendien kan het gebruik van een sekspop de seksuele verbeelding en het zelfvertrouwen vergroten, wat kan leiden tot betere seksuele prestaties en een betere algehele seksuele gezondheid. Het is echter belangrijk om te onthouden dat sekspoppen geen vervanging zijn voor echte menselijke interactie en dat het belangrijk is om eventuele onderliggende psychologische of medische problemen aan te pakken die seksuele problemen veroorzaken.

Als je je sekspop niet gebruikt, is het belangrijk om deze op de juiste manier op te slaan om de levensduur van de pop te verlengen en te voorkomen dat deze beschadigd raakt. Hier zijn enkele tips voor het opslaan van een sekspop:

 1. Reinig de pop grondig en laat deze volledig drogen voordat je hem opbergt.

 2. Poeder de pop in met talkpoeder of maïzena om te voorkomen dat het materiaal plakkerig wordt of aan elkaar kleeft.

 3. Bewaar de pop op een koele, droge plaats, uit de buurt van direct zonlicht en vochtigheid. Je kunt de pop het beste bewaren in de originele verpakking.

 4. Als je de pop langere tijd niet gaat gebruiken, overweeg dan om hem af en toe te draaien of van positie te veranderen om te voorkomen dat het materiaal permanent platgedrukt wordt.

Door je sekspop op de juiste manier op te slaan, kun je ervoor zorgen dat deze zo lang mogelijk meegaat en altijd klaar is voor gebruik wanneer je dat wilt.

De wetgeving rondom sekspoppen verschilt per land. Hoewel het in de meeste landen toegestaan is om sekspoppen te bezitten, zijn er enkele landen waar zowel het bezit, de productie als de verkoop ervan illegaal zijn. Bovendien worden in sommige landen sekspoppen die kinderen of dieren afbeelden gezien als kinderpornografie of dierenmishandeling, wat eveneens illegaal is. Een voorbeeld hiervan is Duitsland, waar sekspoppen die kleiner zijn dan 148 cm verboden zijn.

Het is belangrijk om te vermelden dat alle sekspoppen van DutchDoll legaal zijn in alle Europese landen.